‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’

Op maandag 9 oktober begint de Week van de Veiligheid. Deze week is niet zomaar gekozen, want met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Tijdens de Week van de Veiligheid brengen diverse organisaties, gemeenten en de politie het thema ‘veiligheid’ onder de aandacht. Overheidswerkgevers richten zich daarbij extra op de veiligheid van medewerkers met een publieke taak.

De Week van de Veiligheid wordt georganiseerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie, VNO-NCW & MKB Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, Transport en Logistiek Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Dit jaar staat de week in het teken van de vraag: ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’.

Tal van activiteiten in Week van de Veiligheid 2017

Gemeenten, politie, brancheorganisaties en Regionale Platforms Criminaliteitsbeheersing organiseren in de Week van de Veiligheid tal van activiteiten om het thema ‘veiligheid’ onder de aandacht te brengen.

Een greep uit de activiteiten:

  • Aftrap Week van de Veiligheid met lancering e-learningmodule  ‘omgaan met agressie’

Zaterdag 7 oktober, 10:00 – 12:00 uur, Albert Heijn, Lorentzplein 76, Den Haag

De aftrap wordt verzorgd door Detailhandel Nederland in aanwezigheid van minister Blok. Detailhandel Nederland lanceert een interactieve e-learningmodule voor winkelpersoneel hoe je agressie en geweld in de winkel kunt voorkomen. Verder gaat minister Blok in gesprek met winkeliers tijdens een speeddate over samenwerking in de buurt tegen agressie en onveiligheid.

  • Ondernemersontbijt, uitreiking Wel-zo-veilig-awards

Maandag 9 oktober, 7:00-9:00 uur, Arena Congrescentrum Amsterdam

De week begint traditiegetrouw met een ondernemersontbijt. Dit jaar vindt dit plaats in Amsterdam, in aanwezigheid van minister Blok en locoburgemeester Ollongren (Amsterdam), tevens voorzitter van het Regionaal Platform Criminaliteit Amsterdam-Amstelland. Tijdens deze bijeenkomst worden de Wel-zo-veilig-Awards uitgereikt, dit jaar aan vier gebieden (winkel- en uitgaansgebied en een bedrijfs- en transportterrein) die een voorbeeld voor anderen zijn en waar veiligheid hoog in het vaandel staat.

  • Congres ‘Misdaad zonder bloed’ over fraude en cyber

Maandag 9 oktober, 13.30-18.45 uur, Spoorwegmuseum  Utrecht

Stichting Safecin (Fraudehelpdesk) organiseert het congres 'Misdaad zonder bloed' in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het congres gaat over digitale oplichting met als focus wat ondernemers kunnen doen om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van (internet)fraude. SafeCin en acht grote ondernemingen presenteren een plan om oplichters de wind uit de zeilen te nemen. Minister Blok opent het congres.

De Week van de Veiligheid vindt plaats van 9 tot en met 15 oktober. Meer informatie en activiteiten vind je op www.deweekvandeveiligheid.nl. Volg daarnaast via Twitter @WvdVeiligheid en tweet mee met #WvdV.