Vijf tips voor omgang bedreiging via social media

Nieuwsbericht | 17-02-2015 | 00:00
Wanneer dienstverlening zich uitbreidt naar het online domein, moet je als werkgever ook rekening houden met agressie en geweld via social media. Zijn de normen van onacceptabel gedrag op social media anders dan voor persoonlijke interactie? En op welke wijze communiceer je deze huisregels dan? Hoe train je medewerkers tegen bedreiging op social media? En hoe reageer je als werkgever op de daders van digitale bedreigingen?
Deze en andere vragen kwamen op donderdag 12 februari 2015 aan bod bij de InBeeld-bijeenkomst ‘Bedreiging op social media’. Arnout de Vries, onderzoeker TNO en initiatiefnemer van SocialMediaDNA, Rik van Laake, communicatieadviseur van de gemeente Maastricht en Niels Baas, onderzoeker bij de Universiteit Twente en initiatiefnemer van Cyberpesten de Baas, vertelden tijdens de bijeenkomst over hun ervaringen met bedreiging via social media. In dit artikel volgen vijf tips voor het omgaan met digitale agressie, aan de hand van hun lezingen.