Zorg en welzijn

Deze hoofdrubriek bevat 2 rubrieken:

Agressie tegen medewerkers in de zorg en jeugdzorg komt voor, maar het hoort er niet bij. Iedereen heeft recht op een veilige werkplek en agressie is altijd onacceptabel. Daarom is het belangrijk om samen werk te maken van agressie. En dat is meer dan een papieren beleid. Dat zijn concrete, gezamenlijke afspraken die werken in de hele organisatie: van werkvloer tot management en bestuur.

Steeds meer zorgorganisaties zetten hun inzet al om in echt resultaat op de werkvloer. Waardoor medewerkers én cliënten zich veiliger voelen. Laat u door hen inspireren en kom ook in beweging. Wees duidelijk over agressie en maak er samen werk van. Samen met collega’s, cliënten en patiënten, politie, OM. Want agressie aanpakken werkt echt als je het samen doet.

Kijk voor de beste voorbeelden, hulpmiddelen en adviezen over wat werkt op de webportal speciaal voor de zorg en jeugdzorg.

Zie ook

  • Website Duidelijk over agressie Website voor zorg en jeugdzorg
  • Film ‘Wees duidelijk over agressie’ Korte bewustwordingsfilm van zorgcampagne ‘Wees duidelijk over agressie’
  • Campagnematerialen Ga zelf aan de slag met de zorgspecifieke materialen van ‘Wees duidelijk over agressie’
  • Praktijkvoorbeelden Laat u inspireren door tientallen verhalen en films van andere zorgorganisaties
  • Scan Instrument voor inzicht in uw anti-agressiebeleid en de verbeterpunten
  • Business Case Een online hulpmiddel voor een kostenbatenanalyse: wat kost agressie eigenlijk en wat kan een investering u opleveren?
  • Agressiewijzer Maak agressie bespreekbaar, bepaal met uw team de norm en maak samen afspraken over het stimuleren van groen, het ombuigen van oranje en het stoppen en opvolgen van rood gedrag