Op deze pagina vindt u informatie over de website Agressievrij werk: www.agressievrijwerk.nl.

Hoe werkt de website?

De informatie op deze website is ingedeeld in onderwerpen.

Onder 'Actueel' vindt u alle nieuwsberichten en activiteiten rondom agressievrij werk. Onder activiteiten vindt u webinars en andere bijeenkomsten in een agenda verzameld. Behalve nieuwsberichten vindt u hier ook blogs van verscheidene kennispartners terug.

Onder ‘Voorbereiden’ vindt u informatie en voorbeelden over het voorbereidende werk voor een aanpak agressie. Daarnaast vindt u hier informatie over wat u kunt doen om agressie op het werk te voorkomen.

Onder ‘Uitvoeren’ vindt u tips over het uitvoeren van het agressiebeleid via protocollen en tijdens het reguliere dienstverleningsproces. Ook vindt u informatie over keten- en regionale samenwerking.

Onder ‘Bij een incident’ vindt u informatie en hulpmiddelen over wat u kunt doen wanneer een agressie- of geweldsincident zich op het werk voordoet. U vindt zowel informatie voor slachtoffers als voor stafmedewerkers, leidinggevenden, collega’s en familieleden.

Onder ‘Thema’s’ vindt u specifieke informatie en tips over een actueel thema dat met agressievrij werk te maken heeft, bijvoorbeeld voor sectoren of functies.

Onder ‘Documenten’ kunt u alle downloadbare documenten terugvinden. U kunt hierbinnen zoeken op trefwoord, datum publicatie, of type document.

Onder ‘Organisatie’ vindt u informatie over de partners van Agressievrijwerk: het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, het expertisecentrum Veilige Publieke Taak en de VPT-regio’s. Bovendien vindt u de contactgegevens van commerciële kennispartners die zich met agressievrij werk bezighouden.

Zoeken binnen de website

Rechtsboven kunt u in het zoekveld een willekeurige zoekterm invullen. Door op de zoekknop te klikken of op "enter", verschijnt een overzicht van pagina's die het woord of woorden bevat van uw zoekopdracht.

Toegankelijkheid

De site van de Algemene Bestuursdienst is te bekijken met vrijwel alle browsers. Het kan echter zijn dat de site minder goed werkt onder Internet Explorer 8.

Er wordt veel doorverwezen naar andere sites. De nieuwe site wordt dan in hetzelfde venster geopend.

Agressievrijwerk.nl biedt een aantal documenten aan in pdf-formaat. Om deze te kunnen lezen, heeft u het programma Adobe Reader nodig. U kunt Adobe Reader gratis downloaden.

Nieuwsbrieven en RSS-feeds

Wilt u op de hoogte blijven van actuele berichten van Agressievrij Werk? Dan kunt u zich abonneren op onze RSS-feeds.

U kunt zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief van het expertisecentrum Veilige Publieke Taak, of het expertisecentrum volgen op Twitter, LinkedIn en YouTube. Meer informatie over deze mogelijkheden vindt u op de pagina onder Organisatie.